بر اساس برخي اخبار رسيده، اتصال خطوط اينترنت ثابت به شبکه جهاني ارتباطات (همان اينترنت) در برخي استانها در دستور کار قرار گرفته و به انجام رسيده و در حال گسترش است. اين اخبار حکايت از اتصال خطوط ثابت (ADSL) در هرمزگان، کرمانشاه، مرکزي، مشهد، قم، تبريز، همدان، بوشهر و بخشهايي از تهران به اينترنت دارند.
با گذشت پنج شش روز از قطعي اينترنت در کشورمان، از امروز برخي استانها و مراکز کشور به شبکه جهاني ارتباطات متصل شدند؛ برنامهاي که دو روز پيش سخنگوي دولت از شروع آن خبر داده بود.
به گزارش «تابناک»، در حالي که اتصال به شبکه جهاني اينترنت از روز شنبه و با شروع اعتراضات و التهابات بنزيني دستخوش اختلال و سپس به کل قطع شده بود، امروز اخباري از اتصال دوباره برخي مراکز به اينترنت منتشر شده که از جمله آنها اتصال برخي دانشگاههاي بزرگ از جمله تهران، شريف، علامه طباطبايي، شهيد بهشتي، امير کبير، خواجه نصير و برخي ديگر از مراکز دانشگاهي به شبکه جهاني ارتباطات است.
افزون بر اين و بر اساس برخي اخبار رسيده، اتصال خطوط اينترنت ثابت به شبکه جهاني ارتباطات (همان اينترنت) در برخي استانها در دستور کار قرار گرفته و به انجام رسيده و در حال گسترش است. اين اخبار حکايت از اتصال خطوط ثابت (ADSL) در هرمزگان، کرمانشاه، مرکزي، مشهد، قم، تبريز، همدان، بوشهر و بخشهايي از تهران به اينترنت دارند و حتي مدعي هستند واتس اپ و اينستاگرام در اين مناطق در دسترس کاربران هستند.
اين در حالي است که از روزهاي گذشته و در سايه برخي تدابير ويژه، اتصال خطوط ثابت کشور به وبسايتهاي داخلي از جمله سايت بانکها و ادارات دولتي و ظاهراً تمامي وبسايتهايي که از سرورهاي داخلي بهره ميبردند، برقرار شده بود که از آن با عنوان اينترانت ملي ياد ميشد؛ عبارتي که وزير ارتباطات تاکيد دارد کاريکاتوري است چراکه شبکه ارتباطي داخلي وجود خارجي ندارد.
نکته مهم در اتصال دوباره برخي هموطنانمان به اينترنت، محدود بودن اين اقدام به خطوط ثابت و رفع نشدن قطعي در ارتباطات خطوط تلفن همراه است. علاوه بر اين، برخي گزارشهاي تاييدنشده حاکي از اتصال برخي شرکتهاي فعال و نيازمند به ارتباطات اينترنتي به شبکه جهاني ارتباطات است، با اين ملاحظه که برخي اخبار تاييد نشده ديگر حکايت از سخت گيريهايي در اتصال شرکتها به اينترنت دارد.
اخبار تکميلي متعاقبا منتشر خواهد شد.
رکوردشکني ترافيک داخلي در روزهاي اخير
ساعاتي پيش ابوالحسن فيروزآبادي، دبير شوراي عالي فضاي مجازي در حاشيه يک مراسم درباره زمان رفع محدوديتهاي اينترنتي در کشور گفت: در رابطه با اينترنت تصميمگيري در حوزههاي امنيتي کشور، اتخاذ و در اولين فرصت، اختلالات اين حوزه برطرف خواهد شد که قرار بود امروز در جلسهاي اين موضوع مورد بررسي قرار گيرد.
وي درباره مشکلاتي که براي برخي کسب و کارهاي وابسته به اينترنت ايجاد شد اظهار داشت: بايد کاري کنيم که اين ضرر و زيانها کمتر شود. اگر يک شبکه ملي پرقدرت در کشور داشتيم، اين زيانها به مراتب کمتر بود. اميدواريم اتفاق اخير که منجر به قطعي اينترنت شد، باعث شود همکاران ما در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تمهيداتي براي توانمند کردن شبکه ملي اطلاعات بيانديشند.
فيروزآبادي با بيان اينکه در شرايط محدوديتهاي به وجود آمده براي اينترنت، سعي کرديم خدمات بانکي، حمل و نقلي و ساير خدماتي که به نوعي با زندگي مردم در ارتباط بود را پايدار نگه داريم، درباره پيامرسانهاي ملي نيز گفت: ما در کيفيت پيامرسانهاي داخلي دچار کمبود هستيم، اما با اين وجود پيامرسانهاي بومي در اين مدت با اقبال زيادي از سوي کاربران مواجه شدند.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي اظهار داشت: با محدوديتهاي ايجاد شده در اينترنت، مردم به جايگزينهاي داخلي در موتورهاي جستجو و پيامرسانها اقبال نشان دادهاند هرچند کيفيت پيامرسانها و خدمات داخلي به ميزان کيفيت موارد مشابه خارجي نيست، اما مردم با متانت و صبوري از اين امکانات استفاده کردهاند. همچنين رکورد ترافيک داخلي نيز در اين مدت شکست و از 750 گيگابيت بر ثانيه کرد که رشد چند برابري را نشان ميدهد.
درباره این سایت