خبرگزاري مهر
ابوالحسن فيروزآبادي امروز در حاشيه امضاي تفاهم نامه همکاري ميان شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي عالي فضاي مجازي در مرکز ملي فضاي مجازي در مورد آخرين وضعيت پروژه استقلال نسخههاي فارسي تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) گفت:
هم اکنون شاهد هستيم که بحث در زمينه اين دو پيام رسان تا حدي سياسي شده است. موضوع اين است که هاتگرام و طلاگرام با مجوز مرکز ملي فضاي مجازي و البته با هماهنگي قوه قضائيه به فعاليت خود ادامه داده بودند.
وي گفت: مجوز فعاليت اين پيام رسان ها توسط قوه قضائيه به مرکز ملي فضاي مجازي ابلاغ شد و تداوم فعاليت آنها نيز به پهناي باند نياز داشت که وزارت ارتباطات بر اساس مجوز قوه قضائيه و مرکز ملي فضاي مجازي، اين پهناي باند را در اختيار آنها گذاشت.
هاتگرام و طلاگرام به زودي مستقل ميشوند
فيروزآبادي با تأکيد بر اينکه اعدادي که براي حمايت دولت از اين پيام رسان ها اعلام ميشود، صحت ندارد، اضافه کرد: اين اعداد بسيار نجومي است و گفته شده که هاتگرام و طلاگرام براي مستقل شدن نياز به حجم سرمايه گذاري 250 ميليارد تومان دارند که دولت تاکنون چنين پولي به آنها نداده است.
وي تصريح کرد: شايد عدم توانايي شرکت پشتيباني کننده از اين پيام رسان ها در تأمين اين مبلغ سبب شده که در موعد مقرر نتوانند مستقل از تلگرام عمل کنند.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي تأکيد کرد: وزارت ارتباطات هيچ گونه سروري براي هاتگرام نخريده و اگر چيزي بوده است، خيلي محدود بوده اما فضاسازي اين است که صدها سرور از سوي وزارت ارتباطات به هاتگرام و طلاگرام داده شده که اين درست نيست.
وي گفت: اغلب شرکتها زماني که ميخواهند توسعه يابند به دنبال شريک ميگردند و اين شرکت نيز براي تبديل شدن به يک پيام رسان ملي، توانايي سرمايه گذاري نداشته و به دنبال شريک بوده است که شرکاي آن، سرور آوردهاند اما وزارت ارتباطات شريک اين مجموعه نبوده است.
فيروزآبادي در مورد اينکه تکليف استقلال دو نسخه فارسي تلگرام با توجه به حذف آنها از گوشي کاربران به کجا ميرسد، گفت: خبرهاي خوبي در راه است و شنيده ميشود که آمادگي استقلال اين دو نسخه تلگرام از اين شبکه پيام رسان خارجي وجود دارد و به زودي هاتگرام و طلاگرام اعلام استقلال ميکنند، به خصوص بعد از اقدام گوگل سرعت کار اين شبکهها براي استقلال يافتن از شبکه خارجي تلگرام، افزايش يافت.
درباره این سایت